Plaatstaal of gietijzer, waar kiest u voor?

De meeste houtkachels worden gemaakt van plaatstaal of gietijzer. Beide materialen hebben hun eigen specifieke kenmerken. Het belangrijkste verschil betreft de wijze van warmte afgifte. Plaatstaal verwarmt de ruimte door  convectie én  straling en gietijzer uitsluitend door straling.

RENY kiest bewust voor een constructie uit plaatstaal. Het door RENY gebruikte plaatstaal is echter anders dan het plaatstaal dat door andere fabrikanten gebruikt wordt. Het duurzaam en optimaal verbranden van hout vereist een hoge verbrandingstemperatuur. Dit zorgt voor een extreem zware belasting van de brandkamer. Daarom heeft RENY voor de constructie van de kachel ketelstaal gebruikt, een plaatstaal van hoge kwaliteit. De eigenschappen van ketelstaal bevorderen de vormvastheid en levensduur van de kachel aanzienlijk. Het toepassen van ketelstaal in houtkachels is uniek in de branche.

De voordelen voor u:

EFFICIENT MET ENERGIE – Energie uit het hout wordt maximaal benut.
REACTIETIJD EN BEREIK – Ruimte warmt sneller op. Groter bereik van de warmte in de ruimte (betere spreiding door convectie). Geschikt voor zowel grote als kleine ruimtes.
TOEPASSING – De zijkant en achterkant van de kachel worden minder warm. Meubilair kan hierdoor dichter bij de kachel geplaatst worden.
ONDERHOUD – Eenvoudig vervangen van slijtdelen en lagere onderhoudskosten.
DUURZAAM – Nieuwe plaatstaallegeringen als ketelstaal kunnen efficiënt worden toegepast waardoor er minder staal nodig is. Dit is beter voor het milieu.

Start typing and press Enter to search