NOEST

Vrijstaande houtkachel

Het model NOEST is een vrijstaande houtkachel met een stoere uitstraling. Het opvallende tijdloze ontwerp combineert strakke lijnen en vlakken met industriële accenten. Zo is het plaatmateriaal op de verbindingsnaden naar buiten gevouwen en zijn alle bouten en moeren zichtbaar. De afwerking met de hardhouten merbau knoppen maken de kachel ‘toegankelijker’ en kleuren mooi bij het donkere warme zwart van het plaatmateriaal. Het ambachtelijk gegraveerde messing embleem staat symbool voor de samenwerking met Atelier René Knip.

  • Industriële uitstraling

  • Nominaal vermogen: 7 – 8 kW

  • Hoogste rendementsklasse: A

  • Ketelstaal constructie

  • Milieuvriendelijk: 100% CO2-neutraal

Modellen

lijntekening-noest
iconen-250

Uitvoeringen

Basismodel plus opties

Naar keuze met boven- of achteraansluiting voor rookgasafvoer

Technische specificaties en opties

MODELNOEST L NOEST XL
BrandstofHoutHout
Vermogen7kW8kW
Rendement79,20%79,10%
CO2-emissie0,04 vol%0,07 vol%
Fijnstofemissie27 mg/m327 mg/m3
CertificeringCECE
KeuringsnormEN13240:2001
EN13240-A2:2004
EN13240:2001
EN13240-A2:2004
Ecolabel
ConstructieKetelstaalKetelstaal
InterieurVermiculietVermiculiet
HandgrepenMerbauMerbau
RookgasafvoerØ 150mmØ 150mm
Gewicht110 Kg140 Kg
Kleur zwart 916StandaardStandaard
OPTIESNOEST L NOEST XL
Kleur antraciet 930JaJa
Convectie-ventilatoren NeeNee
Externe beluchting JaJa
Vloerplaat in kleurJaJa

Meer informatie

Het ontwerp is van Atelier René Knip.

Het ontwerp is van Atelier René Knip.
René Knip heeft een uitgesproken eigen visie op kachels. De gebruiker en de functie van de kachel staan daarin centraal. Zijn ontwerpen hebben een duidelijk eigen karakter en kenmerken zich door evenwichtige verhoudingen in de maatvoering, een mooie belijning en het gebruik van hoogwaardige materialen en fraaie details.

Houtkachel is comfortabel, sfeervol én milieuvriendelijk

Steeds meer mensen ontdekken hoe comfortabel en sfeervol een echt houtvuur is. Met het oog op het milieu is een houtkachel met gesloten verbranding een goede keuze. Als schoon hout op een goede en optimale manier wordt verbrand, belast dit de natuur namelijk niet. Tijdens de verbranding van het hout komt dezelfde hoeveelheid CO2 vrij die het als boom uit de lucht heeft gehaald. Een kringloop in evenwicht met de natuur, die niet bijdraagt aan het broeikaseffect.

Ketelstaal, basis voor unieke constructie

Het duurzaam en optimaal verbranden van hout vereist een hoge verbrandingstemperatuur. Dit zorgt voor een extreem zware belasting van de brandkamer. Daarom is voor de constructie van de kachel ketelstaal gebruikt, een staalsoort van hoge kwaliteit. De eigenschappen van ketelstaal bevorderen de vormvastheid en levensduur van de
kachel aanzienlijk. Het toepassen van ketelstaal in houtkachels is uniek.

ECOdesign 2022

RENY kijkt graag vooruit. Daarom voldoet het model NOEST nu al aan de ECOdesign-richtlijn die vanaf 2022 gaat gelden. De speciaal ontwikkelde brandkamer is gekeurd volgens de huidige EN13240:2001 / EN13240-A2:2004 norm. Het keuringsrapport is beschikbaa

Hoogste rendementsklasse: A

Het verbrandingssysteem heeft met een primaire, secundaire en tertiaire beluchting een zeer efficiënte verbranding. Het resultaat: rendementsklasse A.

Geen roet op glas door ‘ Schoon Glas Injectie’ (SGI)

RENY heeft jaren geleden als eerste fabrikant het SGI-systeem in kachels toegepast. Een luchtstroom langs de ruit zorgt voor een optimale verbranding en voorkomt afzetting van roet. De ruit blijft schoon en het zicht op het vuur is optimaal.

Afmetingen

Noest L

Noest XL

Maatschets Noest

“Welk model voldoet aan mijn wensen en past het beste in mijn situatie?”

Uw RENY dealer geeft een deskundig en persoonlijk advies.

Start typing and press Enter to search