RENY terraskachels: heerlijk genieten

Een voorzichtig zonnetje zet de tuin in het licht en het tuinmeubilair wordt van stal gehaald. De lente komt eraan!

Je krijgt zin om buiten te zijn, maar het kan ondanks de zon nog best wat fris zijn. Een prachtig moment om heerlijk samen bij de terraskachel te gaan zitten en te genieten van een knisperend vuur. Wat is het toch, dat je zo gelukkig kunt zijn van iets simpels als bij een vuur zitten en staren in de vlammen?

Vuur is emotie. Al sinds de eerste dagen van de mensheid biedt een mooi brandend vuur ons veiligheid, troost, warmte of gezelligheid. Bij vuur denken we aan een pruttelende pot lekker eten, aan liedjes bij een kampvuur, aan smakelijk sissende lapjes vlees of vis op de barbecue. Bij vuur worden mooie herinneringen opgehaald of sterke verhalen verteld. Vuur is onderdeel van vele tradities zoals paasvuren of de kerstboomverbranding met nieuwjaar. Een mooi vuur beleef je samen met vrienden.

Niet alleen de fik zelf is een bron van geluk. Ook het proces om een vuurtje te stoken raakt ons. Het is zo lekker primitief, een vuur stoken. Hout zagen, hout hakken, hout stapelen. Hout de tijd geven om te drogen tot het klaar is om een perfect vuur te stoken. Daarna een mooie stapel hout in je kachel opbouwen, netjes volgens de Zwitserse methode: grote blokken eerst, dan iets kleinere blokken en bovenop de aanmaakhoutjes. Natuurlijk geen geklooi met allerlei flessen rommel, maar gewoon vuur maken met hout en lucifers. Het heeft iets ambachtelijks en ‘ambachtelijk’ voelt fijn. We kopen toch ook liever brood van de ambachtelijke bakker dan van de broodfabriek? En zo zit je dus heerlijk te genieten van het door jou zelf ‘ambachtelijk’ gemaakte vuur.

Ja, je geniet graag van de mooie dingen in het leven en de gezelligheid van een mooi brandend vuur hoort daar bij. Tegelijkertijd ga je bewust om met je omgeving. Je wilt niet dat jouw gezellige vuurtje een bron van ergernis is voor je buren. Je stookt milieubewust: als het weer het toelaat, met goed hout en het vuur op de juiste manier gemaakt. Dan wil je ook een terraskachel die maximaal bijdraagt aan de gezelligheid en tegelijkertijd zo schoon en effectief mogelijk stookt. RENY biedt je een uitgebreid assortiment aan terraskachels waarmee je verantwoord kunt stoken. Bijvoorbeeld de Quaruba. De Quaruba van RENY is een robuuste houtkachel van Cor-Ten staal met een stoere industriële uitstraling voor gebruik buiten. Deze kubusvormige terraskachel heeft glaspanelen rondom zodat iedereen rondom de kachel kan genieten van de dansende vlammen. Met de verstelbare klep in de schoorsteen regel je moeiteloos de verbranding zodat er zo efficiënt mogelijk worden gestookt en de uitstoot van rook en roet minimaal is. Met een terraskachel creëert je buiten een gezellige plek door de behaaglijke warmte en het sfeervolle vuur. Zo kun je ook ’s avonds laat als het wat kouder wordt én in het voor- en najaar genieten van het leven buiten.

Start typing and press Enter to search