Hier worden wij vrolijk van 🙂 Bedankt Bas Zuidwijk voor jouw feedback. Zegt het voort!

Beste Reny,

Onze Reny Quaruba staat nu een maand in de achtertuin te pronken en ik wil graag mijn ervaringen met jullie delen.

Het Cor-Ten staal begint al een mooie egale roestlaag te vormen. Ik heb daarvoor wel af en toe de tuinsproeier erop gezet, want met het mooie droge zomerweer gaat dat anders niet zo snel. Het geeft de kachel in ieder geval een robuuste en industriële uitstraling. Daar houd ik van. Gelukkig is de kachel niet alleen heel mooi, maar hij brandt ook als een tierelier.

Ik houd ervan om een vuurtje te stoken in de tuin. Het geeft een gezellige sfeer. Of het nu laat op een warme zomeravond is of eind van de middag op een vrieskoude winterdag. Bij de kachel zitten en ontspannen staren naar de vlammetjes, daar word ik gewoon heel gelukkig van.

Het is niet de eerste tuinkachel die we hebben. Zoals zoveel mensen zijn ook wij wel eens thuisgekomen met een vuurkorf of andere kansloze troep van pisbakkenstaal. Je denkt goedkoop uit te zijn, maar uiteindelijk leidt het alleen maar tot stinkende kleren, brandgaten in je tuinmeubilair en chagrijnige buren. Meer dan eens stond er een buurman op de stoep om zijn ongenoegen kenbaar te maken over onze rook of stank. Dan zit je zelf dus ook niet lekker relaxt van je vuurtje te genieten. Althans, ik niet. We wonen in een fijne buurt en ik houd mijn buren graag te vriend.

Met het gesloten systeem van de Quaruba is dat gedoe gelukkig verleden tijd. Je kunt de verbrandingssnelheid in de kachel uitstekend instellen met de verstelbare klep in de schoorsteen. In het begin was dat even experimenteren, maar daar word ik nu steeds handiger in. Natuurlijk blijft het wel heel belangrijk om alleen goed hout te stoken. Ik gebruik alleen goed gedroogd hout in niet al te grote blokken.

Van jullie filmpje op YouTube heb ik geleerd dat je het beste houtvuur krijgt als je stookt met de omgekeerde methode. Dat werkt perfect, dus bedankt voor die tip! Al vrij snel zie je geen rook meer uit de schoorsteen komen terwijl het vuur zich een weg naar beneden vreet. Voor je het weet heb je een prachtig en gelijkmatig brandend vuur zonder rook en zonder stank. Dat is fijn, zowel voor ons als voor de buren. Nu deurtje dicht en genieten maar van het vlammenspel achter de ruitjes.

Hartelijke groet, Bas

Start typing and press Enter to search