Fennek

Terraskachel

Het model FENNEK is ontwikkeld in samenwerking met de bekende Nederlandse productontwerper Roderick Vos. Een strak minimalistisch design met maximaal zicht op het vuur was hierbij het uitgangspunt. De kachel is geheel opgebouwd uit Cor-Ten staal speciaal voor gebruik buiten. Door de modulaire opbouw kan er gekozen worden voor een dichte achterkant bekleed met vuurvast beton. Zo kan de FENNEK ook onder een overkapping en voor een wand geplaatst worden. De FENNEK is verkrijgbaar in twee verschillende afmetingen. De gesloten verbranding is niet alleen veiliger, maar ook veel efficiënter. Met de FENNEK creëer je buiten een gezellige plek door de behaaglijke warmte en het sfeervolle vuur. Zo kun je ook ’s avonds laat als het wat kouder wordt én in het voor- en najaar genieten van het leven buiten.

  • Hoog rendement
  • Gesloten verbranding
  • Geen overlast voor omgeving
  • Weersbestendig Cor-Ten staal
  • Warme roestbruine kleur
  • 100% CO2 neutraal
  • Maximaal zicht op vuur

Modellen

Verkrijgbaar in twee maten.

iconen-2jaar

Uitvoeringen


3 zijden glas; deur, rechter- en linkerkant
4 zijden glas; rondom

1) Een dichte achterkant wordt altijd bekleed met vuurvast beton. Dit beschermt het Corten staal van de brandkamer en zorgt voor een hogere verbrandingstemperatuur. Hierdoor heeft de kachel een nog hoger rendement.

Fennek 50

qr-fennek-50

Fennek 80

qr-fennek-80

Meer informatie

Houtkachel is comfortabel, sfeervol én milieuvriendelijk

Steeds meer mensen ontdekken hoe comfortabel en sfeervol een echt houtvuur is. Met het oog op het milieu is een houtkachel met gesloten verbranding een goede keuze. Als schoon hout op een goede en optimale manier wordt verbrand, belast dit de natuur namelijk niet. Tijdens de verbranding van het hout komt dezelfde hoeveelheid CO2 vrij die het als boom uit de lucht heeft gehaald. Een kringloop in evenwicht met de natuur, die niet bijdraagt aan het broeikaseffect.

Uitgevoerd in veelzijdig Cor-Ten-staal

Het gebruik van Cor-Ten staal zorgt voor een bijzonder en continu veranderende uitstraling van de terraskachel. Deze staalsoort reageert bij blootstelling aan de buitenlucht, die afwisselend droog en nat is. Hierdoor vormt zich de zogenaamde ‘patina laag’ (edelroest), een dichte oppervlaktelaag met een opvallende warme roestbruine kleur. Hierdoor is Cor-Ten staal zonder verdere corrosiebescherming buiten te gebruiken en roest niet door. Het is weerbestendig en heeft een lange levensduur.

Voordelen van een gesloten verbranding

In tegenstelling tot de meeste terraskachels die ‘open’ zijn heeft RENY gekozen voor een gesloten verbrandingssysteem. Met als resultaat een hoger rendement en lagere emissiewaarden dan de terraskachels met een open vuur. De bediening is eenvoudig doordat het verbrandingsproces zichzelf regelt. Een gesloten kachel is veiliger geeft geen overlast van geur en rook voor u zelf en uw buren. Bovendien heeft u geen last van rondvliegende asresten.

Geen roet op glas door ‘Schoon Glas Injectie’ (SGI)

RENY heeft jaren geleden als eerste fabrikant het SGI-systeem in kachels toegepast. Een luchtstroom langs de ruit zorgt voor een optimale verbranding en voorkomt afzetting van roet. De ruit blijft schoon en de zicht op vuur is
optimaal.

Afmetingen

“Welk model voldoet aan mijn wensen en past het beste in mijn situatie?”

Uw RENY dealer geeft een deskundig en persoonlijk advies.

Start typing and press Enter to search