OSLO

Vrijstaande houtkachel

De klassieke oerkachel van RENY. Deze nostalgische alleskunner is opgebouwd uit ketelstaal, gietijzer en vuurvast chamottesteen. Het gietijzeren schudrooster maakt de kachel ook geschikt voor het stoken van antraciet kolen. Door de vormgeving kan de Oslo ook in een hoek geplaatst worden. De Oslo wordt volledig in de eigen fabriek in Nederland vervaardigd. Een team van vakmensen met passie en liefde voor het ambacht garanderen u een 100% kwaliteitsproduct. RENY geeft daarom vijf jaar garantie op deze houtkachels. 

  • SGI-systeem

  • Nominaal vermogen: 7,1 – 8,0 kW

  • Grote warmteoverdracht

  • Milieuvriendelijk: 100% CO2-neutraal

Modellen

iconen-250-2

Technische specificaties en opties

MODELOSLO LOSLO XLOSLO XXL
BrandstofHout en of kolenHout en of kolenHout en of kolen
Vermogen7,1 kW8kW8kW
Rendement66,2%70,0%65,0%
CertificeringCECECE
KeuringsnormDIN 18891DIN 18891DIN 18891
Ecolabel
ConstructieKetelstaalKetelstaalKetelstaal
InterieurGietijzer en ChamotteGietijzer en ChamotteGietijzer en Chamotte
HandgrepenStaal (standaard),
Brons of Messing
Staal (standaard),
Brons of Messing
Staal (standaard),
Brons of Messing
RookgasafvoerØ150mm boven- of
achteraansluiting
Ø150mm boven- of
achteraansluiting
Ø150mm boven- of
achteraansluiting
Gewicht95 Kg110 Kg125 Kg
Kleur antraciet 930StandaardStandaardStandaard
OPTIESOSLO LOSLO XLOSLO XXL
Kleur zwart 916JaJaJa
Convectie-ventilatoren JaJaJa
Externe beluchting NeeNeeNee
Speksteen bovenplaatJaJaJa
Vloerplaat in kleurJaJaJa

Meer informatie

Houtkachel is comfortabel, sfeervol én milieuvriendelijk

Steeds meer mensen ontdekken hoe comfortabel en sfeervol een echt houtvuur is. Met het oog op het milieu is een houtkachel met gesloten verbranding een goede keuze. Als schoon hout op een goede en optimale manier wordt verbrand, belast dit de natuur namelijk niet. Tijdens de verbranding van het hout komt dezelfde hoeveelheid CO2 vrij die het als boom uit de lucht heeft gehaald. Een kringloop in evenwicht met de natuur, die niet bijdraagt aan het broeikaseffect.

Robuuste constructie

De Oslo is opgebouwd uit warmgewalst constructiestaal, gietijzer en chamottesteen. Het gietijzeren schudrooster maakt de kachel ook geschikt voor het stoken van antraciet kolen. Een team van vakmensen met passie voor het ambacht verzorgen de productie van deze kachel volledig vanuit onze eigen fabriek in Nederland. Dit garandeert u een 100% kwaliteitsproduct. RENY geeft daarom vijf jaar garantie op deze vrijstaande houtkachel.

Grote warmteoverdracht

Bij alle RENY kachels en haarden bestaat de warmteoverdracht uit convectie- en stralingswarmte. De stralingswarmte wordt verspreid via het verwarmde glasoppervlak. De convectiewarmte ontstaat door circulerende omgevingslucht die in het dubbelwandige gedeelte opgewarmd wordt. Dit systeem garandeert een gelijkmatige warmteafgifte aan de gehele ruimte. De Oslo kan optioneel voorzien worden van twee convectieventilatoren. Dit versterkt de luchtstroom waardoor de verwarmde lucht over een groter oppervlak verspreid wordt. Het toerental van deze ventilatoren kan traploos ingesteld worden.

Speksteen bovenplaat [optie]

De speksteen bovenplaat kan als extra optie op de bovenkap van een Oslo geplaatst worden. Naast het fraaie uiterlijk zorgt het speksteen ook voor een behaaglijke warmte dankzij de zeer geleidelijke warmteafgifte. Een speksteen bovenplaat maakt het ook mogelijk om met de kachel een pan soep of een ketel water te verwarmen zonder dat dit de stalen constructie aantast. 

Geen roet op glas door ‘ Schoon Glas Injectie’ (SGI)

RENY heeft jaren geleden als eerste fabrikant het SGI-systeem in kachels toegepast. Een luchtstroom langs de ruit zorgt voor een optimale verbranding en voorkomt afzetting van roet. De ruit blijft schoon en het zicht op het vuur is optimaal.

Afmetingen

OSLO L

OSLO XL

OSLO XXL

“Welk model voldoet aan mijn wensen en past het beste in mijn situatie?”

Uw RENY dealer geeft een deskundig en persoonlijk advies.

Start typing and press Enter to search