Klassiek vlak

Houthaard

Deze klassieke inzet houthaard is speciaal ontworpen voor inbouw in bestaande situaties. Een openhaard wordt eenvoudig een gesloten houthaard. De ongekende sfeer van een echt houtvuur, maar dan met meer vermogen en een hoger rendement.

  • SGI-systeem

  • Nominaal vermogen 7,1 kW

  • Grote warmteoverdracht

  • Milieuvriendelijk: 100% CO2-neutraal

iconen-250-2

Uitvoeringen

Basismodel plus opties

Technische specificaties en opties

MODELKLASSIEK VLAK
BrandstofHout en of kolen
Vermogen7,1 kW
Rendement71%
CertificeringCE
KeuringsnormDIN 18895
Ecolabel
ConstructieWarmgewalst constructiestaal
InterieurGietijzer en Chamotte
HandgrepenStaal (in de kleur van de haard)
RookgasafvoerØ200mm
Sierlijst 3-zijdig817x624mm (b x h)
Gewicht90 Kg
Kleur antraciet 930Standaard
OPTIESKLASSIEK VLAK
Kleur zwart 916Ja
Convectie-ventilatorenJa
Externe beluchting Nee
HandgrepenBrons of messing
Sierlijst maatwerk1Ja
1. Indien de opening in de schouw groter of gelijk is aan een standaard sierlijst, dan kan er een maatwerk sierlijst worden gemaakt.

Meer informatie

Houtkachel is comfortabel, sfeervol én milieuvriendelijk

Steeds meer mensen ontdekken hoe comfortabel en sfeervol een echt houtvuur is. Met het oog op het milieu is een houtkachel met gesloten verbranding een goede keuze. Als schoon hout op een goede en optimale manier wordt verbrand, belast dit de natuur namelijk niet. Tijdens de verbranding van het hout komt dezelfde hoeveelheid CO2 vrij die het als boom uit de lucht heeft gehaald. Een kringloop in evenwicht met de natuur, die niet bijdraagt aan het broeikaseffect.

Grote warmteoverdracht

Bij alle RENY kachels en haarden bestaat de warmteoverdracht uit convectie- en stralingswarmte. De stralingswarmte wordt verspreid via het verwarmde glasoppervlak. De convectiewarmte ontstaat door circulerende omgevingslucht die in het dubbelwandige gedeelte opgewarmd wordt. Dit systeem garandeert een gelijkmatige warmteafgifte aan de gehele ruimte. Deze klassieke vlakke haard kan optioneel voorzien worden van twee convectieventilatoren. Dit versterkt de luchtstroom waardoor de verwarmde lucht over een groter oppervlak verspreid wordt. Het toerental van deze ventilatoren kan traploos ingesteld worden.

Robuuste constructie

De haard is opgebouwd uit warmgewalst constructiestaal, gietijzer en chamottesteen. Het gietijzeren schudrooster maakt de haard ook geschikt voor het stoken van antraciet kolen. Een team van vakmensen met passie voor het ambacht verzorgen de productie van deze haard volledig vanuit onze eigen fabriek in Nederland. Dit garandeert u een 100% kwaliteitsproduct. RENY geeft daarom vijf jaar garantie op deze inzethaarden.

Geen roet op glas door ‘ Schoon Glas Injectie’ (SGI)

RENY heeft jaren geleden als eerste fabrikant het SGI-systeem in kachels toegepast. Een luchtstroom langs de ruit zorgt voor een optimale verbranding en voorkomt afzetting van roet. De ruit blijft schoon en het zicht op het vuur is optimaal.

Afmetingen

RENY klassiek 70 vlak inzet houthaard

“Welk model voldoet aan mijn wensen en past het beste in mijn situatie?”

Uw RENY dealer geeft een deskundig en persoonlijk advies.

Start typing and press Enter to search