Hoek

Houthaard

Een bestaande openhaard kan eenvoudig omgebouwd worden tot een gesloten haard. Met de HOEK90 inzethaard heeft u de keuze uit links, rechts of aan drie zijden glas. Technisch zijn deze modellen gelijk aan elkaar. Zo is er voor bijna elke bestaande of nieuwbouw situatie een passende oplossing. De sfeer van een openhaard, met de voordelen van een gesloten verbranding.

Specialist in houtkachels en houthaarden
5 JAAR garantie reny kachels
  • SGI-systeem

  • Nominaal vermogen: 5,5 kW

  • Grote warmteoverdracht

  • Milieuvriendelijk: 100% CO2-neutraal

Technische specificaties

Meer informatie

Hoek 90°
Constructie Warmgewalst constructiestaal
Interieur Gietijzer/chamotte
Beslag Staal (standaard), brons of messing
Kleur Antraciet 930
Vermogen 5,5 kW
Rendement 65%
Rookgasafvoer Ø200 mm
Gewicht 90 kg
Certificering CE, DIN 18895
Convectieventilatoren Extra optie
Brandstof Hout en/of kolen
Externe beluchting Nee
Maatschetsen

Hoek

Downloads

Brochures - download

Volgt nog

Houtkachel is comfortabel, sfeervol én milieuvriendelijk

Steeds meer mensen ontdekken hoe comfortabel en sfeervol een echt houtvuur is. Met het oog op het milieu is een houtkachel met gesloten verbranding een goede keuze. Als schoon hout op een goede en optimale manier wordt verbrand, belast dit de natuur namelijk niet. Tijdens de verbranding van het hout komt dezelfde hoeveelheid CO2 vrij die het als boom uit de lucht heeft gehaald. Een kringloop in evenwicht met de natuur, die niet bijdraagt aan het broeikaseffect.

Grote warmteoverdracht

Bij alle RENY kachels en haarden bestaat de warmteoverdracht uit convectie- en stralingswarmte. De stralingswarmte wordt verspreid via het verwarmde glasoppervlak. De convectiewarmte ontstaat door circulerende omgevingslucht die in het dubbelwandige gedeelte opgewarmd wordt. Dit systeem garandeert een gelijkmatige warmteafgifte aan de gehele ruimte. Deze klassieke hoek haard kan optioneel voorzien worden van twee convectieventilatoren. Dit versterkt de luchtstroom waardoor de verwarmde lucht over een groter oppervlak verspreid wordt. Het toerental van deze ventilatoren kan traploos ingesteld worden.

Robuuste constructie

De haard is opgebouwd uit warmgewalst constructiestaal, gietijzer en chamottesteen. Het gietijzeren schudrooster maakt de haard ook geschikt voor het stoken van antraciet kolen. Een team van vakmensen met passie voor het ambacht verzorgen de productie van deze haard volledig vanuit onze eigen fabriek in Nederland. Dit garandeert u een 100% kwaliteitsproduct. RENY geeft daarom vijf jaar garantie op deze inzethaarden.

Geen roet op glas door ‘ Schoon Glas Injectie’ (SGI)

RENY heeft jaren geleden als eerste fabrikant het SGI-systeem in kachels toegepast. Een luchtstroom langs de ruit zorgt voor een optimale verbranding en voorkomt afzetting van roet. De ruit blijft schoon en het zicht op het vuur is optimaal.

“Welk model voldoet aan mijn wensen en past het beste in mijn situatie?”

Uw RENY dealer geeft een deskundig en persoonlijk advies.

Start typing and press Enter to search